MUSIKK UNDERHOLDNING

Uptown 2019 Anmeldt

Skrevet av Peder Ebbesen, Musikkanmelder i Aftenposten

Video av den eneste i gamet, du vet hvem

Dette er det beste av det verste.

Jeg har aldri hørt om Fredde Blæsted, Hilnigger og Mayhem, men ved en rask kikk på Spotify observerer jeg at Fredde Blæsted har en låt med nesten to millioner streams og flere andre med flere hundre tusen! Så noen hører på disse låtene. Det er utvilsomt store antall laken å hente i disse russelåtene og de i likhet med resten av populærmusikken har tilpasset seg de nåværende trendene.  Russelåter pleide å være usjarmerende EDM-bangers med fokus på en grov basstung produksjon og høy frekvens av drop. Tekstene var enten sjåvinistisk, dårlig eller begge deler. 

I 2018 er det hiphop som er den mest populære sounden, russelåtene har følgelig tilpasset seg. Det er usjarmerende trap-inspirerte beats med en dash Soundcloud-rap. Teksten er sjåvinistisk, dårlig eller begge deler.

Sånn bortsett fra det så er Uptown 2019 like dårlig som dårlige traplåter vi hører fra Lil Pump, Migos og etc. Så poenget er at produksjonsverdien har blitt absurd høy. Dette er ekte låter, låter som utenfor konteksten av å være russelåter helt fint kunne vært dårlige hiphop-låter som tusenvis av folk hadde hørt på. Og tusenvis av folk hører jo på de! 

Uptown 2019 generelt er en klubb/buss banger som er grovt mikset. Tekstene er like anonyme som produksjonen – men som russelåt er det toppen av den skitne kransekaka!

Hvis du er en ung kar fra Oppegård så kommer ikke din fars penger til å bli like kastet bort på en låt fra Fredde Blæsted. Dette er det beste av det verste.

Terningkast: 3

Skrevet av Peder Ebbesen, musikkanmelder i Aftenposten, Subjekt.no og GAFFA Norge.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..