SPORT

Josef Baccay – Kolbotns stolthet

Vi har i dag tatt en prat og en titt på livet til ingen finere enn Lillestrøm og landslagsspilleren, Josef Baccay! Les videre for å få et innblikk i livet hans.

Hvordan var oppveksten din og når startet du å spille fotball?

Oppveksten min var veldig bra. Jeg er født og oppvokst på Kolbotn og det er også her jeg startet å spille fotball. Jeg startet som 6-åring på laget Kolbotn Hurricanes og det er her jeg har mine første fine fotballminner.

Når begynte du å føle deg god og satse virkelig på fotballen?

Jeg har jo følt at jeg har vært god hele livet, men det var for det meste fordi alle andre jeg spilte med også var gode. Når jeg selv begynte å føle meg på et høyere nivå enn de andre var sånn cirka når jeg var 15 år. Det var også på denne tiden jeg bestemte meg for å satse.

Hvilke klubber har du spilt i og hvordan har de formet deg?

Den første klubben jeg var i er jo som nevnt tidligere, Kolbotn. Jeg var der fra jeg startet til rundt 2016 etter en sesong med Kolbotn jr. Jeg var først på prøvespill for LSK og fikk også etter hvert et tilbud som jeg takket ja til. Jeg takket ja til dette fordi jeg følte Kolbotn ikke hadde like mye å gi meg som LSK hadde. LSK satset mer på meg og det viste seg til slutt at dette også var det beste valget.

Hvordan var følelsen da du fikk
en telefon fra landslaget?

Det var jo selvfølgelig noe veldig stort, som jeg hadde drømt om lenge. Det er en stor ære å representere landet sitt og vite at man er en av landets beste i kullet sitt.

Hvor mange landskamper har du spilt nå og hva er det beste minnet ditt derfra?

Jeg har spilt der en del nå, både treningskamper, men også turneringer som EM for aldersbestemte landslag også videre, totalt ligger jeg på 17 kamper og 3 mål. Tror det er litt vanskelig å peke ut ett enkelt minne som har vært bra, men om jeg måtte valgt så er det nok når vi kom til kvartfinale i G17 EM, vi var de første som gjorde dette så det var ganske gøy.

Hva er planene for fremtiden?

Det er mange planer jeg har for fremtiden. Det jeg vil nå akkurat nå er å få en fast plass på A-laget nå som jeg har signert proffkontrakt, så i løpet av 2019 skal jeg prøve å oppnå det. Det mest langsiktige målet jeg har er nok å spille i en av de 5 store ligaene og å kunne representere Norge i en stor turnering. Det er kanskje ikke så lett, men det er heller ikke helt uoppnåelig.

skrevet av Henrik Flåte

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..