NYHETER

Politikeren i shorts.

På vår skole befinner det seg en elev som har vært meget interessert i politik en god stund nå, helt siden han bare var en liten gutt, for å være mer nøyaktig.

Som de fleste vet har Norge en gang hatt en statsminister som het Kjell Magne Bondevik. Han representerte Kristelig Folkeparti og var statsminister fra 1997 til 2005.  Nå er det hans barnebarn, 18 år gamle Simen Bondevik, som er på vei opp i partiet og er leder i KrF Ungdom i Akershus. Vi i skjeRA måtte bare ta oss en prat med han og spørre et par spørsmål.

Hvordan synes du at det er å gå på Roald Amundsen?

Jeg synes det er ganske bra. Det er deilig å ha kort reisevei til skolen.

Er det vanskelig å kombinere skole og politikk? Hvordan prioriterer du ditt daglige liv?

Politikk er mer spennende og lærerikt enn skole, så jeg prioriterer nok det mest. Men politikk tar jo ikke all tid, så får tid til litt skolearbeid innimellom.

Føler du deg som en naturlig født leder?

Gjør egentlig ikke det, men det er nok noe man lærer seg til over tid. Jeg tror den viktigste er at man er god til å samarbeide med andre, og det har jeg aldri hatt noe problem med.

Hvordan er responsen du får fra familie, venner, medelever og andre ungdomspolitikere om ditt engasjement?

Stort sett er folk veldig positive.

Hva synes du om ungdommer og politikk, er dagens ungdommer for lite engasjert?

Jeg skulle nok ønske at flere unge brydde seg mer om politikk. Men samtidig så har jo folk forskjellige interesser. Men alle unge burde hvertfall bruke stemmeretten ved valg. Veldig mange unge tenker nok at man må kunne veldig mye og elske politikk for å engasjere saeg, men sånn er det ikke. Å engasjere seg i et parti er utrolig lærerikt. Tror jeg har lært mer av fem år i politikken enn 13 år på skole.

Hva tror du man kan gjøre for å gjøre ungdommer mer engasjert i politikk og andre saker? Dette er jo et viktig tema for oss i skjeRA, vi savner jo litt innspill fra elevene om saker de vil at vi skal undersøke, som de så kan lese.

For å få flere unge til å bry seg om politikken må nok politikerne bli flinkere til å snakke på et språk som alle forstår, og ta unge på alvor. Samtidig må nok ungdom ta mer ansvar selv og gidde å engasjere seg. Politikk handler jo om hverdagen vår. Hvor mye skatt man skal betale, hvor nærmeste sykehus skal ligge og hvordan skoledagen skal se ut. Veldig mye i samfunnet rundt oss er sånn det er på grunn av politikk. Det kan hver enkelte være med å påvirke ved å bruke stemmeretten; neste år er det kommunevalg for den helt nye kommunen nordre Follo og da håper jeg ungdom stemmer inn andre ungdommer som stiller til valg.

Et litt annerledes spørsmål; Vi har lagt merke til at du ofte går i shorts og nå som det har blitt vinter så lurer vi litt, blir du aldri kald?

Hehe, er av og til litt kaldt ute ja. Men det er jo fortsatt mange plussgrader inne. Grensen for bukse ligger på rundt 10 minus for min del. 

Skrevet av Choju Jansen og Hlynur Ísak Vilmundarson

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..