KULTUR

TRENGER DU JURIDISK HJELP? JUSS MINIBUSS ER PÅ RA

Det er tilfeller hvor du kan få behov for noen som kan hjelpe deg litt juridisk, og dette så Roald Amundsens egne jurist og Rettslære underviser Møyfrid Hveding og presenterer derfor stolt i lag med 5 elever «Juss Minibuss». Vi spurte deltagende elev Emil Berglie om han kunne utdype litt hva dette dreier seg om.

Kan du fortelle litt om opplegget Juss minibuss?

Yes, Juss minibuss dreier seg altså om at noen av oss i rettslære 2 som har lyst til å gå videre med juss og er veldig interesserte kunne søke til Møyfrid om å delta på prosjektet. Vi løser vanligvis Case oppgaver og fremfører og går grundig gjennom lover og regler. Selve opplegget med juss minibuss er at vi skal løse caser i praksis. Vi 5 som er påmeldt signerer en taushetskontrakt over alle oppdrag vi eventuelt får, og skal være tilgjengelige for å hjelpe elever eller ansatte som behøver juridisk hjelp. Hovedtanken er at vi elever skal prøve vårt for å komme til en løsning med Møyfrid som en god mentor.

Hva kan dere hjelpe med?

Vi kan ta på oss alle saker utenom straffesaker, men der også finnes det enkelte unntak, så det er bare å ta kontakt med en av oss om du føler du trenger litt hjelp. Vi finner ganske fort ut av om det er noe vi kan hjelpe deg med eller om vi må si nei, men det meste skal gå. Gode eksempler kan være om du føler du er urettferdig behandlet av skolen eller at du har et problem med for eksempel en klesleverandør.

Har dere erfaringer fra tidligere?

Vi som melder oss på vi har gjerne en litt ekstra interesse for dette med juss og caser. Personlig har jeg hjulpet i 3 tilfeller, jeg kan fortelle om den jeg er mest stolt av. Et tilfelle var for min egen buss hvor en klesprodusent mente at vi skulle betale en faktura på 32 000,- for varer vi skulle ha, men senere avbestilte. I dette tilfellet endte det opp med at fakturaen ble kansellert av klesprodusenten i tillegg til at vi får litt rabatt på neste klesbestilling, sier Berglie med et smil. Så det kan sies at vi rett og slett har en litt dyp interesse for å løse caser og vil løse et par ekstra.

Du nevnte noe om taushetsplikt, hva mente du med det?

Vi som er påmeldt på juss minibuss må signere en type kontrakt hvor vi binder oss til taushetsplikt om sakene vi hjelper med. Dette skal være et tilbud som vi ønsker at folk skal bruke uten å være redd for at det de sier kommer ut. Møyfrid som er tidligere jurist understreket dette sterkt og sa at den taushetsplikten må holdes. Det er faktisk konsekvenser om vi bryter tausheten.

Hvem er det du kan spørre om hjelp?

Vi er 5 stykker totalt som du kan spørre, så det er litt opp til en selv hvem du ønsker å kontakte. Vi 5 er:

  • Celine Bromark
  • Emil Berglie
  • Hanna Gisholt
  • Kristine Kronlund
  • Ole Henrik Sæve

Og vi blir selvfølgelig tett fulgt opp av Møyfrid slik at vi lærer mest mulig samtidig som vi kan yte best mulig hjelp.

Er det noe mer du vil legge til?

Ja, jeg vil vel bare forsåvidt si at vi som er med håper at elever og ansatte ønsker hjelp og at de faktisk spør om de har noe de kunne trengt hjelp med. Det skal være et trygt og sikkert tilbud og vi som deltar står 100% for at det er taushetsbelagt, vi synes det er gøy å løse problemer og vil gjøre det så mye som mulig, så ikke nøl med å ta kontakt!

Føler du at du trenger hjelp med noe? Navnene står over, ta kontakt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..