UNDERHOLDNING

Hjemmesnekk som leverer!

Torsdag 14. Mars slapp Uptown-gutta ut sin femte og muligens sin aller siste låt under navnet Uptown 2019 (?). Vi tok oss naturligvis en titt på gjengens hjemmesnekk, og presenterer nå gledelig en analyse av den hjemmelagde BANGERN!

Etter hele fire låter på dekknavn valgte Oppegårdguttene å slippe enda en ny låt, og denne gangen var det en hjemmesnekk på agendaen. Kriteriene for at russelåten skal få stempelet som en hjemmesnekk går som følgende:

For at russelåten skal få stempel som «hjemmesnekk» må den først og fremst være produsert eller sunget av en eller flere medlemmer på bussen/gruppen. Det er med andre ord tillatt å benytte seg av en kjøpt instrumental/beat. Produserer man instrumental/beat selv, kan dette være utslagsgivende i en eventuell jevn finale.

Og denne sangen kategoriseres så absolutt som en hjemmesnekk selv om produksjonsnivået på låten heller minner oss om en profesjonell låt. På låten finner vi nemlig hele fire forskjellige «rappere» som alle går på Roald Amundsen. Variasjonen på stemmene er med på å bygge en kul stemning, og det er kult å se at flere av gutta er involvert.

Beaten er veldig annerledes fra alt annet vi har hørt av russelåter i år, og «flowen» til gutta er det ikke mye å si på. Vi er rett og slett imponert! Gutta valgte ikke en typisk funky beat, men heller en boom bap beat med en spesiell og særegen touch. Snekken skiller seg ut, og dette på en god måte. Teksten er det heller ikke veldig mye å si på. Gutta leverer ingen nødrim, og teksten minner oss heller om en erfaren rappers skriveferdigheter, enn en gjeng 18/19 åringers snekk. Vi vet enda ikke hva UGOD er, alt vi vet er at Grill1 og gjengen har grunn til å være fornøyde.

Responsen på hjemmesnekken har etter det SkjeRA erfarer også gjenspeilet det helhetlige bilde av denne anmeldelsen. Folket liker den. Og med nærmere 1100 visninger på under 24 timer skal det godt gjøres å kalle den for noe annet enn en suksess! Noen «kritikere» mener derimot at sangen er litt for rolig, men vår oppfattelse er da at den er lagt opp til å kunne synges på full hals som en god hjemmesnekk gjør.

Alt i alt. Sammenlignet med de andre sangene til Uptown og russelåter generelt er denne sangen noe for seg selv. Beaten er ikke noe vi har hørt mye av tidligere, og gjør at det er vanskelig å bli lei av den med det første. Vi hyller gutta, og gratulerer dem med en solid hjemmesnekk. De leverer oss varene, og de leverer det i tide. Vi gir dem en liten hyllest, og gleder oss til fortsettelsen.

Terningkast: 5

______________________________________________________________________________
Følg SkjeRa på Facebook: https://www.facebook.com/skjeraub/
Følg SkjeRa på Instagram: https://www.instagram.com/skjeraub/

Reklamer

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..