NYHETER SPORT UNDERHOLDNING

Steinar Monster Bjørndal Norgesmester i bryting 2019. «Hvem skulle trodd»

16. og 17. mars ble det arrangert ungdom/junior NM i bryting i Porsgrunn, og vår egne kjære Steinar Monster Bjørndal deltok i år, etter 2 år med av og på brytetrening. Etter å ha vært syk i to uker uten trening eller oppkjøring stiller Steinar opp på matta og etter to beintøffe kamper, sikret han seg en solid finaleplass.

I finalen skulle Steinar møte en tøff motstander, som han hadde tapt brutalt mot i NM 2017. Motstanderen har flere titler bak seg, blant annet nordisk mester og EM kvalifisering. Steinar forteller at han var nervøs, men på grunn av lite deltagelse på stevner følte han ikke på noe press. Steinar i lykkerus på defileringen før finalen, smiler fra øre til øre og folk rundt merker at han er klar.

Samme motstander fra NM 2017, men her blir Steinar tatt på hodefall og taper kampen.
Foto: Lily Isolde Morken

Trener Eduard har instruert Bjørndal i en slagplan for finalekampen, om Steinars beryktede hodefall. Planen til trener Eduard fungerte ikke etter to slitt slurvete forsøk, og han merket at motstanderen var sterk. Han sier selv at hele kampen er vakt i minnet, men en ting husker han. Da det var 1 min igjen av første periode lå Steinar under 5-0, og håpet var i ferd med å bli mistet. Men så havner de i et hodefallspress og motstanderen gjør et grepsforsøk, som Steinar kontrer fullstendig med et grasiøst slengkryss. Motstanderen blir lagt på fall, og dommeren blåser av etter 25 sekunder med fallpress. Steinar Bjørndal blir Norgesmester i junior herre U20 77kg!

Foto: Exauce Mukubu


Reklamer

Dommeren blåser av og Steinar reiser seg med et lykkebrøl og tar en seierrunde rundt matta. Etter kampen går han ut av hallen og reflekterer og feller en tåre over den sterke prestasjonen. «Hvem skulle trodd», sier Steinar med et smil om munnen.

Etter NM, blir også Steinar kvalifisert til Nordisk mesterskap i mai, og igjen sier han; «hvem skulle trodd».

Foto: Siv Tove Ophaug

Les siste artikler:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..